Hae mukaan opaskurssille!

Haluatko opastaa matkailijoita bussikierroksilla, kävelykierroksilla ja matkailukohteissa Kempeleessä, Limingassa ja Tyrnävällä? Suomen opasliiton auktorisoima matkailuoppaan peruskurssi starttaa Lakeuden alueella kesäkuussa 2020 ja hakuaikaa on 24.5. asti.

Limingan kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevalan mielestä kolmen kunnan yhdessä järjestämä kurssi on erittäin tervetullut lisä alueen matkailu- ja kulttuuritoiminnan edistämiseen.

– Jokainen kunta saa sen omia vahvuuksia hyödyntäviä ja niille räätälöityjä opastuskokonaisuuksia, mutta näen tässä myös yhteistyön mahdollisuuksia. Lakeuden alueella riittää kyllä nähtävää ja koettavaa useammaksikin päiväksi.

Nevala näkee Limingan kulttuuritoimen osalta tärkeimmiksi kohteiksi koko Vanhan Limingan kulttuurihistoriallisesti merkittävän kokonaisuuden.

– Kokonaisuus rantateineen, pappiloineen, Taidekouluineen, Aappoloineen ja Vilho Lampi -museoineen suorastaan huokuu tarinoita kerrottavaksi. Myös Ala-Kestilän Arboretum on ”piilotettu helmi”, jonka toivoisi nousevan kurssin myötä paremmin esille retki- ja tapahtumapaikkana.

Projektipäällikkö Piia Leinonen Limingan kunnasta kertoo, että tulevan Lakeuden oppaan yhtenä tehtävänä on näihin hienoihin kohteisiin tutustuminen, kohteiden historiaan perehtyminen ja niiden tarinallistaminen.

– Meillä Limingassa on paljon upeita kohteita, joiden historiaa ja tarinaa vain harva tietää. Etsimme Liminkaan oppaita, joka osaavat tarinoiden kautta kertoa vanhoista – myös kulttuurillisesti merkittävistä kohteista asiakkaille.

Esimerkiksi kiertoajelu Emäpitäjän merkkikohteisiin voisi avata uudella tavalla Limingan tapahtumarikasta ja monipolvista historiaa.

– Ja ennen kaikkeahan tämä on tietenkin loistava tilaisuus opastoiminnasta kiinnostuneille ihmisille. Suhteellisen pienellä omavastuuosuudella on mahdollisuus hankkia auktorisoidun matkailuoppaan pätevyys ja sitä kautta työtä matkailutoiminnan saralta, Nevala pohtii.

Lakeuden opas tulee palvelemaan niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten ryhmien oppaana. Leinosen mukaan yksi tärkeimpiä ominaisuuksia tulevalla oppaalla on työssään aito halu ja palo työhönsä ja ottaa ryhmä tarinoiden kautta haltuun.

– Tulevalla oppaalla tulee olla pelisilmää ja tietoa siitä millaisia tarinoita ja asioita opastettavalle ryhmälle voi kertoa. Oppaan tulee olla myös sosiaalinen ja kielitaitoinen, summaa Leinonen.

Hakeminen ja lisätietoja:

Lisätietoja saat osoitteella: opastukset@goarctic.fi. Hakemus tulee lähettää 24.5.2020 mennessä sähköisesti osoitteella opastukset@goarctic.fi. Lähetä vapaamuotoinen hakemus perusteluineen, mukaan myös cv ja kuva. Haun jälkeen suoritetaan oppilasvalinta/haastattelu.

Järjestäjäkunnat vastaavat pääosin kustannuksista.
Osallistujan omavastuuosuudeksi jää 150 € (sis. alv 24%).
Lisäksi kurssilta valmistunut maksaa Suomen Opasliitolle ns. auktorisointimaksun 50 € ja Oulun Seudun oppaat ry:n jäsenmaksun 55 €.

Back to top