”Kun polvistuu lapsen tasolle, näkee aivan uusia asioita”

-Anu Tuovinen

Liminka lasten silmin: Keijumetsiä ja lintujen lentonäytöksiä

Anu Tuovinen asuu Limingassa 3- ja 5-vuotiaiden lastensa ja miehensä kanssa. Hän toimii myös Limingan MLL:n paikallisosaston hallituksen jäsenenä. Anu arvostaa kunnan rauhallista maalaistunnelmaa ja lyhyitä välimatkoja: Oulu on lähellä, ja kunnan sisällä kohteita retkille lasten kanssa löytyy useita.

Anun perhe käy usein Liminganlahden luontokeskuksen lintutornilla. Paikan päälle vievät pitkospuut tekevät kulkemisen helpoksi jo vauvaikäisen kanssa. Lapsi kantoreppuun ja eväät eväsreppuun – koko perheen luontoelämys odottaa! Anun lapset löytävät lintutornista avattavia luukkuja, joista maisemaa ja eläimiä pääsee tutkailemaan. ”Kun polvistuu lapsen tasolle, näkee aivan uusia asioita,” Anu toteaa.

Suosikkikohteisiin lukeutuu myös Rantakylän virkistysalue, jossa käydään jokaisena vuodenaikana. Talvella perhe pulkkailee ja kesäisin käy uimassa hiekkapohjaisella uimapaikalla, jonka laiturit ja liukuradat tarjoavat isommillekin lapsille jännitystä. Rantakylän hiekkaharjuilla risteilee myös kilometritolkulla lenkkeily- ja maastopyöräilyreittejä.

Vuonna 2011 Liminkaan muuttanut Anu huomaa ihailevansa vieläkin tuorein silmin paikkakuntalaisten itsestäänselvyytenä pitämiä asioita: hyvin suunnitellut palvelut tuovat ainutlaatuisen luonnon kaikkien ulottuville.

Anu suosittelee lapsiperheen retkikohteeksi:

1) Luontokeskus ja lintutorni

”Iltahämärän aikaan saattaa pään yli lentää satapäisiä hanhiparvia – äänimaisema ja näky on unohtumaton”

2) Arboretum

”Oikea keijumetsä, ja aivan naapurissa!”

3) Rantakylän virkistysalue

”Luottopaikka kesät talvet, laavu eväshetkeä varten ja kesällä kioski!”

4) Vanha Liminka

”Aivan kuntakeskuksen vieressä voi näyttää lapsille elävää historiaa: Näin elettiin ennen”
Back to top