Eläinten talvi

1.2. 11:00 - 15:00

Sijainti: Liminganlahden luontokeskus

Eläinten talvi -tapahtuma järjestetään jo kahdeksannen kerran Liminganlahden luontokeskuksessa lauantaina 1.2. klo 11-15.

Tänä talvena lumen vähyys ja lauhat ilmat ovat olleet keskustelujen aiheina. Miten tällainen talvi vaikuttaa lintuihin, eläimiin, kasveihin tai luontoon yleensä?

Perinteisesti veikeät Saukkosisarukset saattelevat perheesi luontorasteille luontokeskuksen aulassa ja antavat rastipassin mukaan. Rastit saa kiertää omaan tahtiin ja välillä voi pitää lounastauon. Kurkista karhun pesään, pähkäile talviaiheisia tehtäviä, askartele hiirenpesä sisällä pöydän ääressä tai tutustu talviötököihin mikroskoopin avulla. Kokoustilassa pääsee pyörittämään onnenpyörää ja tutustumaan kodittomien eläinten pelastusoperaatioihin. Lisäksi lapsille on järjestetty poniajelua ja -ratsastusta ja ulkona pääsee kiertämään luontopolun.

Mikäli lumitilanne paranee, ulkona voi kokeilla lumikenkäilyä ja lumirakentamista. Rastipassin täytyttyä Saukkosisarukset palkitsevat perheesi, joten passin palauttaminen kannattaa. Tällä kertaa palkintopussukka sisältää luonnonkukkien siemeniä, joita voi laittaa omaan pihaan tai pellonreunaan.

Rastit ovat suunnattu kaiken ikäisille lapsille ja päivä sopii erinomaisesti koko perheen ulkoilupäiväksi. Muista ottaa mukaan säähän sopiva varustus sekä rutkasti reipasta seikkailumieltä. Ulkorasteille pakkasraja on -20C.

Ravintolassa on lounasta klo 11-15. Tarjolla on kermaista lohikeittoa tai kasvissosekeittoa. Hinta 10 e aikuiset ja lapset 6 e. Hotelli-ravintola Liminganlahti on avoinna koko tapahtumapäivän ajan.

Liikenteenohjausta Rantakurvin tiellä. Limingan Niittykärpät ohjaavat parkkipaikoille.

Kaikki ohjelmat ovat maksuttomia ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Kysy lisää tapahtumasta puh. 040 832 1781 tai liminganlahti@metsa.fi

https://www.facebook.com/events/599291757513244/

Tapahtumakalenteri

Punaisen kirjan sivuja – Suomen uhanalaisia lajeja -taidenäyttely

2.9. - 30.9.

Back to top