Maastopyöräreitit – Kurran lenkki

LÄHTÖPAIKKA: Rantakylän virkistysalueen P-paikka tai Liminganlahden luontokeskus 
OSOITE: Monttutie 4, 91900 Liminka (Rantakylä) tai Rantakurvi 6, 91900 Liminka (Luontokeskus).
REITIN PITUUS: n. 4,7 km

REITTIMERKIT: risteyksissä omassa tolpassaan heijastava vihreä pohja ja valkoiset nuolet, muualla heijastava vihreä neliö omassa tolpassaan tai puunrungossa.

TIETOJA REITISTÄ: Kurran lenkki on pääosiltaan luonnonmukaista metsäpolkua ja osittain soratietä ja metsäautotietä, joka on merkitty maastoon. Metsäpolkuosuuksia on muokattu vähäisessä määrin, mutta niillä ei ole jatkuvaa kunnossapitoa. Metsäpolku osuuksilla on luontaisia epätasaisuuksia ja maastonmuotojen aiheuttamia haasteita , kuten hietikkoa, kiviä, puunjuuria sekä mahdollisesti märkiä maaston kohtia. Reitillä liikutaan luonnonolosuhteissa ja luonnon ehdoilla – huomioi oma vastuusi! Varaudu ja varustaudu vuodenajan ja sään aiheuttamiin olosuhteiden muutoksiin.

TUTUSTU REITTIIN PAIKKATIETOIKKUNASTA: täältä.

REITIN SOVELTUVUUS JA VAATIVUUS: Reitti soveltuu maastopyöräilyn lisäksi mm. kävelyyn ja polkujuoksuun. Ei sovellu ajettavaksi tavallisella polkupyörällä.

Maastopyöräillen polku on helppo mutta edellyttää paikoitellen vähäisiä maastoajotaitoja. Pyöräilijän omat ajotaidot, ennakoiva ajotapa ja maltillinen tilannenopeus ovat tärkeitä sekä omalle että muiden turvallisuudelle. Muista kypärä ja ajolasit! Jalkaisin polulla riittää normaali peruskunto ja luonnossa liikkumisen perustaidot.

OHJEITA MAASTOSSA LIIKKUJILLE: Retkeilemme roskaamatta. Polku on yhteinen. Nauti luonnosta ja liikunnasta ja suo sama ilo muillekin! Ilmoita ilkivallasta ja anna palautetta.

REITTIKUVAUS

Reitti alkaa Limingan Rantakylän P-paikalta osoitteessa Monttutie 6, josta on viitoitus ja opastus reitille. Kurran lenkki on tarkoitettu helpoksi ja lyhyeksi aloittelijoiden reitiksi, joka kulkee lähellä Rantakylän P-paikkaa käyden pisimmillään n. 1,5 kilometrin päässä P-paikasta. Reitillä selviää tavallisella maastopyörällä ja se soveltuu hyvin maastopyöräilyn harjoitteluun.

Kurran lenkki sisältää hieman myös pehmeämpää maastoa, sekä helpohkon osittain kivisen ja loivasti nousevan kapean polun ennen Eeronmäen laavulle saapumista. Lisäksi reitin alkupuolella on yksi kivisen puronpohjan ylitys, joka menee isompi vanteisella pyörällä ajamalla ylitse, mutta pienempi vanteista lasten maastopyörää voi joutua taluttamaan pari metriä. Reitti toimii hyvin myös alkuosana siirryttäessä jollekin muulle reitille.

Osoite

Fatbike-pyörien vuokraus: TOPyhä Oy Fatbike vuokraus, Rantakurvi 6, 91900 Liminka

Yhteys

Fatbike-vuokraukset, 0400 227 330

Pyörien vuokraus: info@topyha.fi

Avoinna

Sopimuksen mukaan, varaa pyörä sähköpostitse info@topyha.fi tai puhelimitse 0400227330

Back to top